Välkommen till bloggen!

Jag startade den här bloggen för mer än ett år sedan. Jag inser nu att det kanske vore lämpligt att introducera mig själv och bloggen.

Mitt namn är Isabelle Wemar och jag pluggar på Karolinska Institutets läkarprogram. På den här bloggen skriver jag om hur det är att vara student vid Karolinska Institutet och allt som har med det att göra. Min vision för bloggen är inte att den ska vara som en dagbok, utan mer som en samling recensioner och krönikor av olika delar av studentlivet.

Men varför bloggar jag överhuvudtaget? För att jag är en av flera digitala studentambassadörer på KI. Vi är alla engagerade studenter som arbetar med att marknadsföra KI på nätet; främst på våra bloggar, men ibland också på Instagram och Facebook. Jag gör det också för att jag får fett med stålar i arvode – så mycket att jag kan unna mig att gå på en fest värd 80 cheeseburgare vart hundrafyrtionde år.

Det finns lite olika kategorier här på bloggen. Jag tror att namnen på kategorierna är ganska säger sig själva, men jag kan förtydliga:

  • ‘KI i fokus’ är inlägg som fokuserar på KI. Det kunde du inte gissa, va?
  • ‘Studentliv i fokus’ handlar om studentlivet; vardagsliv, spartips och Medicinska Föreningens aktiviteter. Ofta om fester. Kanske för ofta, med tanke på min fest-omtenta-korrelation.
  • ‘Studier i fokus’ handlar om utbildning, oftast KIs läkarprogram, men ibland om andra utbildningar med medicinsk inriktning, både på KI och på andra skolor.
  • Under ‘Fråga Energibollen’ lägger jag alla inlägg som gäller vanligt förekommande frågor – du får gärna skicka in en fråga nu så kanske jag lägger ut den (anonymt) tillsammans med ett utförligt svar. Utförligt innebär inte nödvändigtvis bra eller vad du ville ha.
  • ‘Ur fokus’ är inlägg som inte riktigt hör hemma i någon kategori. Eller inlägg som jag har missat att kategorisera och varit för lat för att fixa i efterhand.

Bra att påpeka är att allting som serveras på den här bloggen bör tas med en nypa salt och en näve sarkasm. Är man ordvitsintolerant blir nog majoriteten av mina skriverier svårsmälta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s