5 pluggtips som inte involverar plugg

Dags för ytterligare ett inkvoterat inlägg om plugg. I mitt senaste plugginlägg nämnde jag att jag inte tycker om att plugga och hur jag hetspluggar. Nu har jag tänkt att följa upp med hur man kan optimera sitt plugg utan att på riktigt plugga. Värt att nämna är att jag blivit underkänd på mina två senaste tentor – men jag är inte spärrad från utbildningen (än) och det är huvudsaken!

Så här kommer mina 5 bästa pluggtips som inte involverar plugg:

  1. Plugga inte i ditt sovrum. Även om det är där du har ditt skrivbord och får vara ensam. Sovrummet förknippar vi med sömn (och för vissa, andra sängaktiviteter) och det är inte vad vi bör tänka på när vi pluggar. Stanna kvar på skolan efter dagens sista föreläsning, gå till biblioteket eller ett fik.
  2. Tugga tuggummi. Eller något annat, det är själva tuggandet som ökar fokuset. Jag föredrar tuggummi för om jag har snacks eller godis tar det slut alldeles för fort.
  3. Rör på dig emellanåt. Att sitta still länge är tråkigt och vi alla behöver pauser, förutom när vi hetstittar på TV-serier. Se till att röra på dig lite då och då och få igång ditt blodflöde. 45 minuters plugg och 15 minuters rast är en vanlig metod.
  4. Lyssna på musik. Vilken musik spelar inte jättestor roll, bara det är någon du gillar. Jag föredrar musik utan ord för att jag har en tendens att börja sjunga med annars.
  5. Stäng av mobilen. Eller stäng av notiser åtminstone. Och lägg den någonstans du inte kan se den. Och gå inte in på dina sociala medier via datorn istället heller. Jag gör mig konstant skyldig till detta, men har hjälpsamma vänner som skriver till mig varje gång de ser mig online och säger åt mig att sluta vara online. (Det går dock att ändra sina inställningar så det inte syns att man är online.)

Jag hoppas ni kan dra nytta av mina förslag. Nu ska jag själv försöka använda mig av dem. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s